Kvinna släppt efter knarkrättegång

Kristianstad • Publicerad 7 maj 2005

Åklagaren yrkade på fällande domar och fängelsestraff mot en 35-årig kvinna och en 21-årig man som på fredagen stod inför rätta för innehav av narkotika.

De två försvarsadvokaterna, Sven-Eric Ohlsson, Malmö för kvinnan och Esbjörn Svensson, Kristianstad, för mannen underkände bevisningen och yrkade på frikännande.

Tingsrätten släppte kvinnan efter rättegångens slut, medan mannen får stanna i häkte i väntan på domen mot dem båda om en vecka.

Vid en husrannsakan i ett hus i Vittskövletrakten i december hittades drygt 62 gram amfetamin i ett låst skåp och vid en ny husrannsakan i huset i slutet på mars hittades 47 gram amfetamin i en väska.

Åklagaren hävdar att det första partiet tillhörde kvinnan, eftersom hon hade en nyckel som gick till skåpet, och att mannen och kvinnan gemensamt innehaft det andra partiet, eller att kvinnan åtminstone låtit mannen förvara narkotikan i hennes hus.

Det låg mannen i fatet att han efter häktningen av kvinnan i påsk ringde till polisen och ensam tog på sig innehavet, något som han senare tagit tillbaks.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.