Lådbilsrallyt engagerar Åhuselever

ÅHUS. 8 juni är det premiär för lådbilsrally på Köpmannagatan i Åhus. Ett av ekipagen på startlinjen den dagen kommer att vara klass 4-6 E på Rönnowskolan, som nu är i full färd med att få sin lådbil i ordning. – Det här bygget har engagerat hela familjen, säger Bo Andersson, en av papporna i projektet.
Kristianstad • Publicerad 11 maj 2002

Initiativet till lådbilsracet i Åhus kommer från Åhus.com och Åhus Glass. Samtliga mellanstadieklasser i kommunen har bjudits in och ett 20-tal klasser har anmält sig. – Det finns fortfarande möjlighet att ställa upp, säger Bengt Klingheim på Åhus.com. Min förhoppning är åtminstone 24 lag. Att förbereda och bygga ett ekipage är snart ett avklarat kapitel för klass 4-6 E på Rönnowskolan i Åhus. Där anmälde fem familjer sitt intresse för lådbilsrallyt och har redan varit samlade flera gånger. – Vi håller till hemma i garaget hos en av oss, berättar Bo Andersson. Och då inte bara snickrar vi, utan fikar och har trevligt också! Bilen beskriver han som ett mycket stabilt bygge. Den ska rulla lätt, men samtidigt också klara ett tävlingsmoment som handlar om utrustning. – Enligt den ursprungliga designen handlar det om starka färger i gult, orange och rött med eldslågor utmed sidorna. Men dessutom ska bilen utrustas, bland annat med stereo och högtalare. Till månadsskiftet har Åhusklassen satt deadline, då ska bilbygget vara slutfört. Sedan återstår det att se hur långt förberedelserna räcker i själva tävlingen, som avgörs dagen efter skolavslutningen och som därför också bjuder på en hel del festligheter och överraskningar. karin.hallengren @kristianstadsbladet.se

Av Karin Hallengren 044-28 91 30
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.