Låg uppslutning på miljömöte

FJÄLKINGE. Miljö- och hälsoskyddskontoret hade valt Fjälkinge församlingshem som mötesplats för att diskutera med ortens invånare. När nämndens ordförande Rolf Sjöblom hälsade välkommen kunde han konstatera att sju bybor fanns på plats.
Kristianstad • Publicerad 8 november 2001

– Vi har sådana här träffar för att allmänheten skall ge synpunkter hur vi sköter vårt arbete och kunna på information i miljöfrågor, berättar Rolf Sjöblom. – Tyvärr har väl uppslutningen inte varit den bästa. Sedan biologen Ulrika Hedlund berättat om Fjälkinge från urtid till nutid var det öppet för diskussion och synpunkter. Men det var inte mycket som Fjälkingeborna vill föra fram. Nedskräpningen mitt i byn ansåg man vara ett problem, medan det kommunala dricksvattnet gavs stort beröm. Däremot undrade en dam hur hon och fyra andra familjer bosatta i närheten av Willandia skulle gå till väga för att få kommunalt vatten och avlopp. – Vi har ett dricksvatten som innehåller mycket järn och mangan och det smakar därför illa. Dessutom är lukten vidrig när det gäller avloppet. Vi är inte anslutna till det kommunala vatten och avloppet, förklarade hon. Miljö och hälsoskyddskontorets personal lovade att förklara hur hon skulle gå till väga för att få en anslutning. lars.astrom@kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-18 55 53
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.