Läkare i Degeberga tar patienter från Vä

Kristianstad • Publicerad 10 augusti 2004

Vårdcentralen i Vä står utan läkare, och patienter som behöver träffa en doktor hänvisas till vårdcentralen i Degeberga.

– En läkare i Vä har slutat under sommaren, och en har semester. Det måste man få, man orkar inte annars, säger Monika Bertilsson, sjuksköterska på vårdcentralen i Degeberga.

Under semesterperioderna har man delat upp ansvaret för verksamheterna mellan vårdcentralerna, och just nu är det hon som är verksamhetsansvarig även för vårdcentralen i Vä.

– Det blev lite krisigt förra veckan när vårdcentralen i Vä stod utan läkare, säger Monika Bertilsson.

Hon vet att det redan före semestrarna var tunn bemanning på läkarsidan. Läkare som är under utbildning till allmänspecialister får inte tjänstgöra ensamma, vilket också har påverkat situationen.

– Så här kommer det att se ut de närmaste fjorton dagarna, sedan vet vi inte, fortsätter Monika Bertilsson.

Patienter som hör till vårdcentralen i Vä ska fortsätta att ringa dit. Akuta fall blir hänvisade vidare till Degeberga.

– Här har vi full bemanning på läkarsidan, tre personer i tjänst, säger Monika Bertilsson.

Den övriga verksamheten på vårdcentralen i Vä fungerar som vanligt, det vill säga barnavårdscentralen och distriktssköterskornas mottagning.

Gunilla Ingels

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.