GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hund och väktare beskjutna med fyrverkerier

Ungdomsgäng fortsatte att skjuta raketer mot bilar och hus i Kristianstad under natten mot söndagen. Under lördagskvällen blev bland andra en hund och en väktare beskjutna med fyrverkerier.
Kristianstad • Publicerad 31 december 2017 • Uppdaterad 2 januari 2018
Det har varit många incidenter med fyrverkerier i år.
Det har varit många incidenter med fyrverkerier i år.Foto: Maja Suslin / TT

Polis kallades till Gamlegårdsskolan strax innan klockan 22.

– Det är en väktare som har larmat. Ett flertal personer ska ha skjutit fyrverkerier på platsen och även skjutit mot väktaren, berättar Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Väktaren ska dock inte ha fått några fysiska skador, uppger hon.

– De har backat ifrån och lämnat platsen. Vi har kontrollerat personer och tagit fyrverkerier i beslag.

– En anmälan om hot mot tjänsteman har upprättats, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral på söndagsmorgonen.

Ungefär samtidigt som raketskjutningen mot väktaren kom ett larm om att det brann utomhus i närheten av Max på Långebrogatan.

Flera personer ska ha ringt polisen och berättat att det är oroligt på Långebro.

– Det är mycket smällare och mycket raketer i Kristianstad även ikväll. Det skjuts på bilar och mot lägenheter, säger Anna Göransson.

Flera andra incidenter med fyrverkerier rapporterades till polisen under lördagskvällen och natten mot söndagen, uppger polisen på söndagsmorgonen. Bland annat ska ungdomar ha skjutit raketer mot en hund,

– En person var ute på promenad med sin hund när några ungdomar i 15-årsåldern siktade på hunden med raketer, berättar Åsa Emanuelsson.

Ungdomarna hade avvikit från platsen när en polispatrull anlände.

Även i Knislinge larmades polisen två gånger under natten när ungdomar sköt raketer mot hus,

Polisen kan inte bekräfta om antalet incidenter med fyrverkerier har ökat i år.

– Men det verkar ha spridit sig till fler områden, säger Åsa Emanuelsson.

Magnus GrunnonSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Niklas Steuernagel
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.