Läroplanen tar upp kommunismen

Kristianstad • Publicerad 24 augusti 2004

Kristianstad. Att Kristianstads kommun ska ta ett ta ett eget initiativ till en kampanj om kommunismen är onödigt, eftersom ämnen av den typen omfattas av läroplanen. Det skriver barn- och utbildningsförvaltningen som förslår nämnden att avslå motionen "Stå upp mot totalitarismen".

Motionen är skriven av Bo Silverbern (m) och Sam Carlsson (m) och det förslag de lägger fram är att barn- och utbildningsnämnden ska få i uppdrag att "ta fram ett arbetsmaterial angående kommunismens brott i syfte att användas vid kommunens grund- och gymnasieskolor".

Tjänstemännen på barn- och utbildningsförvaltningen anser dock att lärarna har det stöd de behöver i läroplanen och kursplaner och ska tillsammans med eleverna välja det material som de finner bäst. "Vi utgår från att kommunismens brott och övergrepp tas upp i undervisningen eftersom också detta är en del av 1900-talets historia" skriver utvecklingschef Eva Nilsson och förvaltningschef Sverker Hagman.

Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.