Annons

Lattemästare lärde ut recept

Kristianstad • Publicerad 22 september 2003
Kaveh Azizan visar Cecilia Ahlman-Nöbbelin hur man tillagar en perfekt Latte. Bild: RONNIE SMITH
Kaveh Azizan visar Cecilia Ahlman-Nöbbelin hur man tillagar en perfekt Latte. Bild: RONNIE SMITHFoto: 

Kristianstad. Igår var turnébilen Masters of latte på besök i Kristianstad. Ett antal företag och personal anställda på caféer fick utbildning att göra en riktigt caffé latte. Utbildningen leddes av Daniel Remheden från Lund och Kaveh Azizian från Stockholm.

Deltagarna fick både teoretisk och praktisk träning vid expressemaskinen.

Annons

– En latte kan smaka så fantastisk bra om man får till den rätt. Jag vet inte hur många tokiga latte jag serverade innan jag lärde mig hantverket bakom en perfekt caffé latte. Att så små detaljer kunde ge en helt ny smakupplevelse. Genom den här utbildningen hoppas jag kunna inspirera mina kollegor runt om i landet och göra dem stolta över det hantverk de faktiskt utövar, säger Daniel Remheden, lattemästare och vinnare av Beige Award 2002.

Det är Arla Foods, Milko, Norrmejerier, Skånemejerier, Gefleortens mejeriförening, Falköpings Mejeri och deras gemensamma organisation Svensk Mjölk som står bakom arrangemanget.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons