Ledamöter väljer att resa

Kristianstad • Publicerad 2 maj 2003

Kristianstad

Byggnadsnämndens ledamöter och ersättare kommer, trots kritik, att resa till norra Tysklands svenskbygder. Resan kommer att kosta nämnden cirka 65000 kronor, enligt nämndens ordförande Bengt Albinsson (s).

Den 25 april publicerade Kristianstadsbladet på debattplats ett inlägg från miljöpartisten Birgitta Nilsson. I sin text ifrågasatte Nilsson den studieresa som byggnadsnämndens ledamöter och ersättare ska göra till norra Tyskland.

I en skriftlig fråga har Birgitta Nilsson direkt till nämndens presidium ställt frågan om det är ”försvarligt att belasta kommunens invånare med utgifter på 15000 till 250000 kronor”.

– Siffrorna är ryckta ur tomma intet, menar Bengt Albinsson (s). Resan diskuterades i nämnden där man enades om att resan är motiverad.

– Kostnaderna beror på hur många som deltar. Deltar 30 personer så kostar det 130000 kronor men det är inte byggnadsnämndens kostnader för vi har bjudit in gäster som betalar för sig själva. I själva verket kostar det ungefär hälften och ryms i nämndens budget för utbildning av ledamöterna, säger Bengt Albinsson och tillägger att en av resans tre dagar kommer att gå åt till nämndens ordinarie sammanträde.Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.