Ledningsbolaget ska fortsätta driva vårdcentral

Kristianstad • Publicerad 19 december 2007

Ledningsbolaget får fortsätta driva Östermalms vårdcentral. Primärvården i Nordöstra Skåne har skrivit avtal för ytterligare ett år.

Sedan 2004 när sjukvårdsdistriktet skulle spara pengar och diskuterade att lägga ner bland annat Östermalms vårdcentral har vårdcentralen dragits med problem. Flera läkare slutade även om politikerna som ledde sjukvårdsdistriktet bestämde sig för att behålla vårdcentralen.

Till sist fanns bara två fasta läkare kvar. För att få ordning på situationen satte Region Skåne tillsammans med Ledningsbolaget i Norden igång ett utvecklingsprojekt i april i år.

Verksamhetschefen Christer Lindman kommer från Ledningsbolaget. För att verksamheten ska fungera har vårdcentralen anlitat hyrläkare, framför allt under sommaren.

Nu har avtalet förlängts. I ytterligare ett år ska Ledningsbolaget se till att verksamheten på vårdcentralen fungerar. Enligt det tidigare avtalet kostar det 250000 kronor i månaden.

Ingela Rutberg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.