Lekmannaförbundet firar 75

Kristianstad • Publicerad 2 maj 2007

På lördag firar Lunds Stifts Lekmannaförbund 75-års jubileum. Årets Stiftskonvent arrangeras på Frostavallen i Höör där biskop Tony Guldbrandzén föreläser på temat: "Att gestalta tro – om reflektion och tillit i livet". Dagen avslutas sedan med en sändningsmässa i Höörs kyrka.

Förbundet bildades år 1932 och det första Stiftskonventet hölls i Kristianstad två år senare. Lekmannaförbundet är en självständig frivilligorganisation som bedriver sitt arbete helt ideellt. Kårerna ordnar olika församlingsaktiviteter som soppluncher, bibelstudiegrupper och anordnar utflykter.

– De är jätteviktiga för församlingarna och det finns en fantastisk värme, säger Ann-Sofie Michalski som är ny ordförande i konventsrådet för Lunds Stifts Lekmannasförbund.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.