GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristianstad

LePadel - största padelanläggningen i kommunen

Kristianstad har inte bara en av Sveriges största padelanläggning utan även vad som kan vara Sveriges coolaste padelpublik.
Publicerad 28 april 2022

Ute på handelsområdet C4 Shopping hittar man kommunen största anläggning av utomhusbanor för padel. Och en av Sveriges största.

– Det händer så mycket nu så är man Sveriges största ena månaden så kan man mycket väl halka ner på en andra plats nästa månad med tanke på hur många anläggningar som hela tiden startas upp, säger Malin Vallette en av delägarna till LePadel i Kristianstad.

De andra delägarna är Johan Vallette, Per Frankenius, Filip Boberg och Dejan Vranjes. På anläggningen finns idag åtta stycken utomhusbanor och en bana inomhus. Inomhusbanan är populär där man är ensam i lokalen. Här finns ett litet kök, loungehäng och perfekt om man vill ha en afterwork med jobbet eller fira en födelsedag med en aktivitet. Också populärt om man har småbarn som kan sitta i soffan bredvid medan de vuxna spelar.

Är man nybörjare kan det också vara skönt att inte ha spelande grannar på planen bredvid utan i lugn och ro får lära sig spelet.

– Det är inte för inte som vi kan kalla den här delen av handelsområdet för ett aktivitetsområde, säger Per Frankenius som är delägare i LePadel och fortsätter:

- Våra grannar här är både JumpYard och Leos lekland och vi märker att vi drar nytta av varandra. Är man en familj som åker hit så delar man kanske upp sig och gör det som passar de olika familjemedlemmarna bäst och sedan möts man upp och äter tillsammans då både Leos och JumpYard har servering. För att inte tala om Peaky Bacon som kanske har Kristianstads godaste burgare i sin foodtruck ett stenkast härifrån.

Läget är annars ett riktigt A-läge. Här finns bra med parkeringsutrymme och inga nära grannar som störs. Snarare har man en publik som kan vara Sverigens coolaste , nämligen hjortarna som bor i parken till Hammars Hus och som nyfiket står och tittar på.

– Utomhusanläggningen har belysning så att spela på kvällar är det många som tycker är skönt på sommaren. Så länge det inte är minusgrader kan man spela utomhus så säsongen är mycket längre än vad många kanske tror och absolut inte bara en sommarsport. Många tycker också att kunna spela utomhus är mycket skönare än att vara inne i en hall, säger Malin.

LePadel erbjuder även seriespel, frukostpadel samt träningsgrupper för alla nivåer. Nybörjare som vill lära sig padel och kanske gå en padelkurs för nybörjare, eller mer avancerade spelare som vill ta sitt padelspel till nästa nivå. Här kan man boka lektioner med tränaren Lars Klannemark antingen i grupp eller enskilda lektioner. Man kan hyra rack, köpa padelbollar förfriskningar och diverse annan padelutrustning. Utanför finns det gott om gratis parkeringsplatser. En annan stor fördel är att man också kan avboka sin tid två timmar innan man har bokat bana.

– Bor man i Sverige så vet man att vädret kan vara nyckfullt. Man ska våga att boka en tid men visar det sig att det blir nog regn så kan man alltså boka av upp till två timmar innan ens tid. Det är ganska ovanligt att man kan avboka så tätt inpå men det är en service vi vill kunna erbjuda, säger Malin.

I sommar kommer det att arrangeras flera tävlingar på området och blir det en fin sommar så kan man räkna med en härlig folkfest på området.

Företagsnamn: LePadel

Antal utomhusbanor: 8 banor varav 6 är dubbla och 2 är singelbanor.

Antal inomhusbanor: 1 dubbelbana

Instagram: @le_padel_

Sommarkvällar vill många spela utomhus.
Sommarkvällar vill många spela utomhus.
LePadels utomhusanläggning.
LePadels utomhusanläggning.
Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.