Lidl bygger nytt varuhus i Kristianstad

Den tyska livsmedelskedjan Lidl har planer på att bygga en ny butik i Kristianstad. Platsen är den yta på Fäladsgatan där Österbergs Järn och Bygg ligger idag.
Kristianstad • Publicerad 7 maj 2003
På den här platsen är det tänkt att Lidl ska bygga sitt nya lågprisvaruhus. I dag huserar Österbergs Järn och Bygg på platsen.Bild: Bosse Nilsson
På den här platsen är det tänkt att Lidl ska bygga sitt nya lågprisvaruhus. I dag huserar Österbergs Järn och Bygg på platsen.Bild: Bosse NilssonFoto: 
Foto: 

Kristianstad är långt ifrån den första sydsvenska orten som uppvaktas av lågpriskedjan Lidl. Tidigare har exempelvis Bromölla beslutat om en etablering och på den orten är bygget av den nya butiken redan i full gång strax intill E 22. Ett annat exempel är Hässleholm. Sten-Åke Nilsson är stadsbyggnadsingenjör på Stadsarkitektkontoret i Kristianstad. Han berättar för Kristianstadsbladet att projektet med den nya Lidl-butiken i Kristianstad har kommit så pass långt att Byggnadsnämnden har utfärdat ett bygglov för uppförandet av den omkring 2000 kvadratmeter stora byggnaden.

– För tillfället håller vi på med att upprätta en ny detaljplan för området. Bland annat ska vi skjuta till ytterligare mark intill byggplatsen. Det arbetet kommer att pågå under några månader men förhoppningsvis är vi klara framåt hösten, säger Sten-Åke Nilsson. Bland de företag som troligen kommer att bli grannar med Lidl i Kristianstad hör bland andra McDonalds och Willys. Varken dessa två eller någon av de övriga berörda har, när de har tillfrågats, haft några större invändningar mot att Lidl etablerar sig på den aktuella platsen.

Sten-Åke Nilsson vill inte gärna spekulera i när själva bygget kan komma igång och eftersom även Lidl Svenska AB har som policy att överhuvudtaget inte uttala sig i massmedia är den frågan ännu så länge höljd i dunkel. Det är således också oklart hur många arbetstillfällen det nya lågprisvaruhuset kan komma att innebära.

Markus Danielson

044-185500

nyheter@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.