Annons

Liga stjäl BMW-delar

Flera ägare till BMW har fått sina bilar plundrade den senaste tiden. Förra helgen utsattes två bilar, som stod parkerade i olika låsta hyrgarage i centrala Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 23 januari 2009
På AutoPartner står just nu två privatägda BMW, som plundrades förra helgen. BILD: TOMMY SVENSSON
På AutoPartner står just nu två privatägda BMW, som plundrades förra helgen. BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

En ägare i Kristianstad, som vill vara anonym för läsarna, berättar om hur han använde sin bil på fredagskvällen, ställde den i det låsta garaget och larmade bilen. När han skulle använda bilen på lördagsmorgonen möttes han av förödelse. Sidorutan var sönderslagen, alla elkablar avklippta. Växelspak, ratt och krockkudden var borta. Liksom xenonstrålkastarna. Mannen polisanmälde och ringde i måndagsmorse till sitt försäkringsbolag, som bekräftade att han inte var ensam utsatt BMW-ägare. Bilen bärgades till Autopartner i Kristianstad. Där stod på fredagen de två BMW:ar, som plundrades natten till förra lördagen.

För någon månad sedan hade man ytterligare någon plundrad bil. Den bilägare som Kristianstadsbladet talat med är övertygad om att det var just BMW-delar som tjuvarna var ute efter. Bredvid i hyrgaraget stod andra dyra bilmodeller orörda. Hur tjuvarna tagit sig in i garaget vet han inte. Han noterade när han skulle öppna på lördagsmorgonen att garagelåset var pluggat med en trästicka.

Birgitta Mattisson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons