Lisa Nilsson bjöd på latinamerikanska rytmer

Lisa Nilsson lirade latinamerikanskt när hon på söndagen kom till Konserthuset med musikerna Joao Castilho och Sebastian Notini.
Kristianstad • Publicerad 5 april 2009
Lisa Nilsson i Konserthuset. Bild: Bosse Nilsson
Lisa Nilsson i Konserthuset. Bild: Bosse NilssonFoto: 

En av de cirka 200 personerna som kommit för att lyssna på Lisa Nilsson är Carl Strandqvist från Bromölla. Han har alla hennes skivor i sin samling, inklusive den senaste.

– Det är trevlig stil på den, fast hon har bytt från jazz till latinamerikanskt. Hon håller stilen fortfarande, säger han med en av hennes tidigare skivor i en plastkasse.

Den har han köpt för att få signerad efter konserten, för bakom ett bord står Katja Gummesson från skivbutiken We Love Music som finns i Helsingborg och Lund. Personal från butikerna är med på Lisa Nilssons turné, dels för att sälja skivor, dels för att synas. Och i det ingår ett erbjudande att få möta artisten efteråt.

– Vi har varit ute med Lars Winnerbäck och Rikard Wolff också, berättar hon och förklarar att många orter i dag saknar skivbutik.

Denna kväll ska dock publiken få höra sin favorit på riktigt.

– Jag verkar alltid hamna i det här konserthuset på en söndag, för så var det sist också. Men anledningen till att vi är här i dag är att vi tjatat oss hit, för det är ett så trevligt hus och det låter så bra här, säger Lisa Nilsson och inleder konserten med titellåten "Sambou sambou" från senaste skivan.

Peter Maunula 044-185556
Peter Maunula
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.