GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Livstidsdömde trippelmördaren skriver deckare

Ricard Nilsson från Arkelstorp dömdes 2000 till livstids fängelse för trippelmord utanför Klippan. Nu ger han sig in på en ny bana – som deckarförfattare, skriver Expressen.
Kristianstad • Publicerad 1 juli 2011
Ricard Nilsson, en bild från slutet av 1990-talet.
Ricard Nilsson, en bild från slutet av 1990-talet.
Foto: 

Det var i september 1999 som de tre männen mördades vid Forsmöllans kraftverk, utanför Klippan.

Männen hade kallblodigt avlivats med skott i huvudet av en man som de släppt in i baksätet och kört iväg med i tron att han hade en Mercedes att visa upp och sälja. Mordvapnet, en amerikansk pistol, hittades nedgrävd i Ricard Nilssons trädgård i Arkelstorp.

Nilsson dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse. I intervju med Expressen säger han nu att han sitter i fängelse på grund av sina handlingar.

På Kumla-anstalten träffade han dömde knarkbrottslingen Pierre Larancuent. Tillsammans har de skrivit en deckare, "Män utan nåd". Nilsson ser inga problem med att två dömda brottslingar skriver deckare.

– Vi ser det nästan som en del i marknadsföringen, säger han till Expressen.

Inte heller Lindelöws bokförlag ser några problem.

– Trovärdigheten i berättelsen får mer tyngd, säger förläggaren Tomas Lindelöw.

"Män utan nåd" sägs inte innehålla några självbiografiska inslag. Istället handlar den om en medfånges livshistoria.

Under åren före trippelmordet var Ricard Nilsson aktiv inom Kristianstads nöjesliv. Han har jobbat som bland annat rockmanager och radiopratare. Före mordet i Klippan hade han även varit misstänkt för försvinnandet av en annan rockmanager.

Ingen har dömts för detta brott.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.