LRF i Skåne byter regionordförande

En lyhörd och handlingskraftig lantbrukare. Det är den kravprofil LRF:s kommungrupp i Kristianstad efterfrågar när det gäller förbundets nya ordförande i Skåne.
Kristianstad • Publicerad 27 januari 2011

Åsa Odell har varit ordförande för LRF i Skåne sedan 2005. Hon ställer inte upp till omval på regionstämman i mars.

– Hon har varit otroligt duktig och på hugget. Nu har hon ju blivit invald i förbundsstyrelsen och dessutom har hon ju en gård så hon hinner inte med hur mycket som helst, säger Hans Persson, som är ordförande i LRF:s kommungrupp i Kristianstad.

Han ställer upp en kravprofil på vilka egenskaper han tycker den nya regionordföranden för Lantbrukarnas Riksförbund i Skåne ska ha.

– Det ska vara någon som är lyhörd, på hugget och som kan hjälpa till och ta tag i saker. Det är viktigt för oss i kommungrupperna att få stöd när vi fångar upp och vidarebefordrar något som är betydelsefullt i vår verksamhet. Det bör vara en aktiv lantbrukare. Om personen sysslar med växtodling eller animalieproduktion eller bägge delar spelar ingen roll. Det har heller ingen betydelse om det är en man eller en kvinna, säger Hans Persson.

Kandiderar du själv?

– Nej. Jag är inte aktiv som lantbrukare. Jag är 70 år och pensionär.

Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.