Annons

M höll krismöte utan nyckelpersoner

Det fanns förhoppningar inom moderaterna i Kristianstad, att de skulle hitta en lösning på sina interna motstridigheter under deras möte igår kväll, där förbundsstyrelsens ordförande Margareta Pålsson var närvarande. Men flera av nyckelpersonerna kom inte och endast en av parterna fick lufta sina åsikter.
Kristianstad • Publicerad 15 mars 2001

–Det mest anmärkningsvärda med kvällen var att inte bara Christer Ewe, vilket vi visste, utan flera andra inte kom till mötet. Varken C4, Kristianstad Västra eller Åhus hade skickat några representanter, säger Göran Montan, ordförande för Everödsortens moderatförening, besviket efter mötet.

Han tycker att deras frånvaro kan tolkas på två sätt. Antingen var det en organiserad bojkott eller så var deras frånvaro en brist på respekt för regionförbundet. –Det var faktiskt inte en inbjudan utan en kallelse, säger Göran Montan.

Annons

Även förbundsstyrelsens ordförande Margareta Pålsson som var där för att lyssna på de olika åsikterna och för att få en uppfattning över den rådande situationen, var besviken över att flera av motstridigheternas nyckelpersoner inte fanns representerade.

–Det var ett misslyckande att flera personer fattades och det kan jag bara beklaga, säger hon efter mötet. Det är viktigt att folk som känner sig kränkta får en chans att berätta.

Men även om det bara var ena sidans åsikter som kom fram så luftades dem ordentligt och Margareta Pålsson fick en bild över situationen som hon anser viktig att lösa, lägga bakom sig och fortsätta framåt. –Man måste kunna samarbeta inom partiet, säger hon.

Göran Montan instämmer och berättar att till viss mån diskuterades en del förslag hur de ska kunna lösa krisen.

–Antingen måste vi alla göra uppoffringar eller så får några låta det sunda förnuftet råda och inte ställa upp i nästa val, att hålla sig ifrån rampljuset, helt enkelt, säger han.

Men Margareta Pålsson poängterar att man inte kunde diskutera konstruktiva åtgärder när så många viktiga personer inte var närvarande.

Det mest konstruktiva beslutet under mötet var ett fastslagande av ett nytt möte den 25 april då alla parter kan närvara, enligt Margareta Pålsson.

–Tillsvidare fortsätter vi att jobba som vanligt, säger Göran Montan.

terese.cristiansson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons