Annons

Maglehems taxi har kört klart

–Maglehems taxi lägger ner verksamheten från 1 april och därefter står byborna utan taxi. Det förklarar Inga Tenghagen, som kört företagets taxi i 43 år.
Kristianstad • Publicerad 27 mars 2001

1947 köpte hon och maken Sven Erik Tenghagen Maglehems Taxi. Elva år senare började hon köra och maken Sven Erik Tenghagen blev ålfiskare.

–Sedan har mycket hänt inom taxinäringen. Den har centraliserats och idag måste man tillhöra en central för att kunna bedriva verksamhet, säger Inga Tenghagen.

Annons

Det är med ålderns rätt som Inga Tenghagen väljer att sluta.

–Jag måste få njuta av livet när jag kommit upp i ålder. Att fortsätta är otänkbart för jag. Ny bil måste i så fall införskaffas, nya upphandlingar måste ske och så orkar vi inte med det orolighet som råder på taxi för närvarande.

Maglehems Taxi läggs alltså ned.

–Ja, det blir nog så. Såvida det inte dyker upp någon intressent, beredd att ta över och ställa in sig i det centralstyrda ledet, förklarar Inga Tenghagen.

Hon vill dock poängtera att hon upplevt mycket roligt under son taxikarriär.

–Kontakten med människorna har varit fin. Jag kommer att sakna kunderna, säger hon.

lars.astrom

@kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-18 55 53
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons