Majbålet i Vä sattes i brand

Natten mot söndag satte någon fyr på majbålet i Vä och nu jobbar medlemmarna i Wä IF frenetiskt för att bygga upp ett nytt bål till valborgsfirandet på onsdag kväll.
Kristianstad • Publicerad 27 april 2014

- Det är tråkigt när sådant här händer, säger vice ordföranden Camilla Brolin i Wä IF.

Larmet om branden på idrottsplatsen i Vä kom till SOS Alarm strax före midnatt mot söndagen. Hela rishögen blev lågornas rov, men föreningen har redan under söndagen satt igång att samla ihop ris till ett nytt bål, så valborgsfirandet blir av som planerat.

- Men vi har sagt att medlemmarna kan lämna in sitt skräp på kretsloppsparken i Snårarp och sedan får vi det därifrån på onsdag, så undviker vi att bålet eldas upp igen, förklarar Camilla Brolin och konstaterar att det kunde ha varit värre.

- Vi flyttade upp bålet och la det mitt på grusplanen i går, så anläggningen har inte påverkats. Det hade ställt till det mycket för den dagliga verksamheten, säger hon.

Valborgsfirandet i Vä på onsdag börjar klockan 18 och bjuder traditionsenligt på tivoli, lotterier, korvgrillning och fika. Bålet tänds klockan 21 av föreningens tioåringar, efter ett fackeltåg från Konsum till idrottsplatsen.

- De tågar med en trumslagare så att det hörs i byn att tjejerna och killarna är på väg, berättar Camilla Brolin.

Peter Maunula
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.