Man misshandlade bullköpande pojkar

Kristianstad • Publicerad 2 maj 2007

En 51-årig man har dömts till två månaders fängelse villkorligt med 75 timmars samhällstjänst för misshandel av två pojkar, 17 och 18 år, utanför Nya Conditoriet på Köpmannagatan i Åhus.

Pojkarna gick vid tvåtiden en natt i somras till konditoriet för att köpa nybakade bullar.

På väg ner i källartrappan mötte 17-åringen en berusad man. Han frågade samtidigt bagarna om han fick köpa en bulle. Mannen lade sig då i och svarade att killarna skulle gå därifrån för att "de" inte hade tid. När pojken försökte sträcka en sedel över mannen tog han den och gav pojken några bullar.

Uppe på gatan fortsatte en diskussion om mannen arbetade på konditoriet, eftersom 17-åringen misstänkte att mannen inte hade haft rätt att ta betalt för bullarna.

– Det blev en häftig diskussion och en smula råkade fara ut ur min mun och träffa honom i ansiktet. Jag hann inte ens be om ursäkt förrän jag fick ett så hårt knytnävsslag i ansiktet att det blev svart.

18-åringen gick fram och sträckte ut sin ena arm för hindra mer bråk och sade åt mannen att lugna sig.

Så blev det dock inte, utan mannen gav honom minst fyra knytnävsslag i ansiktet, utan att han hann försvara sig.

Mannen säger till sitt försvar att han långt ifrån var nykter och att han blev förbannad när en av pojkarna spottade en smula i hans ansikte. Därefter har han ett diffust minne av vad som hänt.

Mannen dömdes att betala skadestånd till den 18-årige pojken med 9000 kronor och att betala försvarsadvokatens arvode på 4000 kronor

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.