Många besökare är mer än 60 år

Kristianstad • Publicerad 6 mars 2008

ººFler kvinnor än män går på teater, dans och museer i Skåne. Oftast går de i sällskap med någon annan.

Det visar den undersökning som Kultur Skåne gjort av besökarna på olika kulturevenemang.

Opinionsinstitutet Synovate har frågat besökarna på Kulturen i Lund, Regionmuseet i Kristianstad, Malmö Museer, Malmö Opera och Musikteater, Skånes Dansteater, Malmö Dramatiska Teater och Helsingborgs Stadsteater vid tre tillfällen. Som mest, på Malmö museer, svarade 94 personer.

Kulturnämndens ordförande Rolf Tufvesson (kd) konstaterar att underlaget är för litet för att nämnden ska kunna dra några långtgående slutsatser.

Ändå ser han några tendenser, till exempel att 40 procent av besökarna är 60 år eller äldre, att de flesta är från orten där institutionen ligger, att de fått reda på evenemanget genom en dagstidning och att de flesta är nöjda med sitt besök.

Kulturnämnden konstaterar att frågorna kräver en djupare undersökning. Ledamöterna fattade dock inte beslut om det i går.

Ingela Rutberg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.