Annons

Många teaterintresserade på Scenforums upptaktsträff

Gemenskap, framtidsdrömmar, personlig utveckling och social kompetens. Det har sju år med amatörteatern gett Fredrik Ekdala. Vid Kristianstads Scenforums höstupptakt i går kväll fick nya teaterintresserade veta mer om föreningens aktiviteter.
Kristianstad • Publicerad 27 augusti 2001

– Vi vill öka medlemsantalet och få folk till våra ensembler, säger Rune Wendel, kassör i Scenforum. Därför berättade föreningen om sina aktiviteter för de 20-tal nyfikna som samlats i teaterhuset på Västra Storgatan. Vårens uppsättningar presenterade, liksom höstens Teatercafé. För den som först vill prova på blir det dessutom workshops på torsdagarna. Det tänker Lina Jönsen, 28 år från Fjälkinge, vara med på. Hon skulle också gärna vara med i en ensemble, men har svårt att välja. – Komedin Rakt ner i fickan låter kul och I skuggan av borgen på Lillö Kungsgård verkar storslagen, säger hon. Drömmen om att spela teater har Lina Jönsen burit på länge. När hon läste i tidningen om Scenforums höstupptakt tänkte hon att det var dags att prova på. – Innan dess kände jag faktiskt inte till att det fanns en amatörteaterförening här, säger hon. Mia Wiktors, 14 år från Norra Strö, redan hunnit skaffa sig scenvana. – Jag har varit med i en ungdomsgrupp på Barbacka och dansat med uppvisningar på Teatern, berättar hon. Mamma Kerstin Hallenberg skulle tycka det var kul att var med, om hon bara hade tid. – Det är jättebra med amatörteaterföreningar. De ger en vanlig dödlig tillfälle att spela teater. I teatern får man utlopp för känslor. Det är nyttigt och ger en trygghet som man har nytta av i andra sammanhang, säger hon. Också Linnea Angerman, 15 år från Åhus, har mamma med sig som stöd. Innan kvällen är slut har båda anmält sig till ett par uppsättningar. – Det är bra att man kan umgås över åldersgränserna i teatern. Det borde vara mer så i samhället i övrigt också, säger Mirja Angerman. asa.pearce @kristianstadsbladet.se

Av Åsa Pearce 044-18 55 80
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons