Annons

Många väntas till trädgårdsdag

Förra året blev styrelsen i Kristianstads Trädgårdsförening tagen på sängen. Det kom över 3000 personer till den årliga trädgårdsdagen. De och de ansvariga på Bäckaskog hade räknat med 500.
Kristianstad • Publicerad 22 augusti 2001

– Nu vet vi bättre och förbereder oss noga inför årets upplaga av trädgårdsdagen på Bäckaskog på lördag, skrattar föreningens ordförande Maud Westesson. Tillsammans med vice ordförande Roland Alvinsson är hon i slutfasen av planeringen. Trädgårdsintresset har vuxit lavinartat de senaste tre fyra åren och det har föreningen också. – När jag tog över som ordförande för åtta år sedan hade föreningen 189 medlemmar. Nu har vi 800 och är Kristianstads största förening, berättar hon. Fram tills i fjol höll föreningen till i Tivoliparken med sin trädgårdsdag. Men nu har man valt Bäckaskog efter förra årets succé. – I år ska radioprogrammet Trädgårdsdags med Ulf Schenkmanis och Bengt Samuelsson sändas direkt från vårt arrangemang på Bäckaskog mitt på dagen på lördag. Det blir nog publikdragande, gissar Roland. På en stor ritning över slottsparken prickar de in var de cirka 50 utställarna ska ha sina montrar, var radioprogrammet ska sändas och var korvgrillningen ska ske. – Ledningen för Bäckaskog blev lika överraskade som vi i fjol. Allt tog slut. Men i år bullar de upp ordentligt så att mat och dryck ska räcka till alla. Bland utställarna finns naturligtvis plantskolor, specialodlare och försäljare av olika trädgårdstillbehör och trädgårdskonst. Men även hantverkare med anknytning till trädgård finns representerade. Elever från floristlinjen medverkar under dagen och i en monter får besökarna lära sig mer om gammeldags färg. – Vi hoppas på så där ”lagom” bra väder och att det här ska bli en tradition för trädgårdsvänner i östra Skåne. Västra har ju sitt på Sofiero, säger Maud Westesson och Roland Alvinsson. lena.timelin@kristianstadsbladet.se

Av Lena Timelin 044-18 55 12
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons