Mannen blev inte trodd i rätten

Kristianstad • Publicerad 19 maj 2005

Mannen blev inte trodd när han framförde olika teorier om varför hans före detta hustru skadats, alla för att han skulle gå fri från ett åtal för misshandel.

Rätten konstaterar i stället att kvinnan lugnt och detaljerat berättat om händelserna och att det inte verkar som om hon oförskyllt har velat pådyvla mannen något han inte gjort.

Kvinnan säger att han vid första tillfället gav henne en så hård örfil att trumhinnan sprack och vid det andra tog ett struptag på henne så att hon blev vettskrämd.

Kvinnan hade varit hos deras två små barn medan mannen var på firmafest. När han kom hem blev han irriterad över hur det såg ut i köket. Kvinnan säger att de gick ut över henne i form av en örfil.

På söndagen återvände hon för att se hur barnen mådde. Då tog mannen, enligt domen, struptag på henne och skakade henne.

Den 40-årige mannen dömdes till två månaders fängelse villkorligt under förutsättning att han fullgör 75 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 19500 kronor.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.