Annons

Mannen dömd mot hustruns vilja

Kristianstad • Publicerad 18 september 2003

KRISTIANSTAD. Det hjälpte inte att kvinnan ångrade att hon gjort polisanmälan mot sin man och ville stoppa rättegången. Tingsrätten dömde ändå den 38-årige mannen för olaga hot mot kvinnan och deras barn.

Det var en dag i december förra året som hustrun kontaktade polisen. Hon var skärrad och uppgav att mannen två dagar i följd uttalat allvarliga hot mot henne och barnen.

Annons

Kvinnan tog senare kontakt med polisen och förklarade att hon inte ville medverka vid någon rättegång. Hon menade att polisens kontakter med dem efter anmälningen skadat familjelivet.

Vid rättegången var kvinnan fåordig, men bekräftade att det hon sagt till polisen var riktigt. Mannen medgav också att hustrun kan ha uppfatta hans ordval under ett bråk som hotelser. Tingsrätten nöjde sig med en villkorlig dom och 60 dagsböter på 6000 kronor för olaga hot.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons