Mark Holdstock från London vill festa i Åhus

Partykillen som förr gick hem sist av alla, har börjat tjäna pengar på sin passion. I augusti ordnar Mark Holdstock fest på Seglis i Åhus.
Kristianstad • Publicerad 26 juli 2002

– Jag delade ett hus centralt i London med andra studenter i mitten av 90-talet. Vi gillade att ordna fester hemma. Fantastiska partyn, med en discjockey i varje rum... Vänner, och bekantas bekanta, dök upp. Nya gäster fick lämna sina e-mejladresser. Listan växte snabbt. För att alla partysugna skulle få plats, började Mark och hans kompis Christian Johnsson från Åhus, låna lokaler i London (en gång festade de i ett buddhistiskt tempel). De bjöd in hundratals personer via mejllistan. Krögarna fick in pengar på alkohol. – Plötsligt hade vi business på gång, fast vi bara var studenter. Sommaren 1998 ordnade de ett legendariskt party på Revhaken i Åhus. De hyrde en fiskebod, satte upp några tält, och bad gästerna ta med sin egen alkohol. Folk dansade i sanddynerna till solen gick upp. Ryktet om de skickliga partyfixarna spreds snabbt, och lokala krögare slängde sig på telefonen. Nästa sommar dök 350 personer upp på Handelsbaren. Succén var uppenbar. Konceptet – turnerande fester – fungerar även på internationell nivå. Revolve International, ett företag som Mark startat, har lockat folk till London, Amsterdam och Köpenhamn. Fortfarande handlar det om slutna sällskap. Bara människor på mejllistan, samt deras bekanta, släpps in. – Alla tycker att det är en speciell natt, därför anstränger sig gästerna mer. De bokar in våra fester ett par månader i förväg i almanackan. Invigningen av Seglis, Jens Christiansens (Östermans i Åhus) nya skapelse, på midsommardagen i år var mycket lyckad. Cirka 600 personer försökte klämma sig in, enligt Mark. – Jag håller på att testa marknaden i Åhus. Massor av ungdomar vill festa loss här, men jag vill också locka de äldre... – Det fanns nattklubbar i Åhus förut. Kanske finns det plats för dem igen? Men jag vill inte klampa på någons tår, och försöker inte göra Åhus exklusivt. Segling är Marks nya passion, och han vill utforska kombinationen segling plus fest. Lite i Three Islands Race-andan. Fredagen den 23 augusti är det party på Seglis igen. Eldjonglörer, trumspel, champagneflaskor vars halsar huggs av med svärd - har figurerat på tidigare fester. Har du tips på hur en fest blir lyckad? – Ja det har jag. De är dyra. ann.beyer@kristianstadsbladet.se

Av Ann Beyer 044-18 56 13
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.