I korthet

Märta Wållgren - ett barbesök på stan och träffa alla som är hemma över jul

Vi frågar tre profiler i stan om deras förhållande till julen, vad de ger bort i julklapp och hur de hittar den där härliga julstämningen.
Publicerad 24 november 2022
Märta Wållgren
Märta Wållgren

Hur är ditt förhållande till julen:

Jag har ett gott förhållande till julen. När man kommer ifrån en stor familj som jag gör, tror jag att det lätt blir så. Vem kan inte känna varma känslor när granen är tre meter hög, bröderna har halvslagsmål bland julklapparna, mamma lagar mat så svetten lackar och pappa köper kvällstidningen precis när tomten skall komma. Ps! Detta är något som min pappa fortfarande gör…

Vad får du julstämning av:

Må låta cheesy… men när man får dra igång White Christmas med Bing Cosby då är stämningen på topp!

Vad ger du ofta bort i julklapp:

Det viktigaste för mig är att ge något personligt och genomtänkt. Men som en bonus brukar jag ha med mig hemlagade chokladkolor till alla vi firar med som en extra present.

Hur märker man i ert hem att det är jul:

Vi har inte så mycket pynt hemma hos oss men det vi har väljer vi med omsorg. Julgran med popcorngirlang för Disney känslan, bokstavsgirlanger med julhälsningar och givetvis hemgjord snaps på drinkbordet!

Hur ser en ultimat julledig dag ut för dig:

Julstök i köket, roadtrip för att hitta en gedigen gran, powernap med julmusik i bakgrunden för att sedan avsluta med ett barbesök på stan och träffa alla som är hemma över jul.

Vad händer i dig när det blir december:

Raggsockorna kommer fram och begäret att se klassiska julfilmer blir starkt - favoriten är såklart Chevy Chase i Ett päron till farsa firar jul.

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.