Mat ruttnar i trasiga kylskåp

Kristianstad • Publicerad 21 maj 2003

Kommunen har inte fått Kommunals tillåtelse att tömma två kylskåp på Everöds skola. Kylskåpen har gått sönder och den mat som fanns sparad ligger nu och ruttnar i dem. Under gårdagen fick kommunen avslag på sin dispensansökan som gick ut på att någon skulle gå in och rensa ut kylskåpen.

– Jag har meddelat barn- och utbildningsförvaltningen som får bedöma huruvida det är aktuellt med skyddsarbete, säger kommunens förhandlingschef Ingvar Forsberg.

Problemet, enligt honom, uppstår när kökspersonalen börjar arbeta på måndag med att laga mat till eleverna.

– När man öppnar dörren där så kryper det väl i skåpen, säger Ingvar Forsberg.

Han förklarar också att det på flera skolor kan bli bekymmer att servera barnen lunch den första dagen efter som någon mat inte blivit beställd.

– Det kan hända att, i den mån som frysar och kylar inte pajat, det finns en del att plocka fram, säger han.

Information om måndagen, då den tidsbegränsade strejken i Kristianstad avslutas, kommer att ges efter hand på barn- och utbildningsförvaltningens hemsida.

Eva Emmelin

Everöd
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.