GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Matiné populärt på juldagen

Monkey, Ferdinand, Solsidan eller Star Wars? Alla fyra filmer fanns tillgängliga att se på bio under juldagen och redan på förmiddagen var det många alerta besökare som ville se film.
På barnens begäran tog Afrodite Krasniqi (t.v.) med systrarna Hamide Mehmeti och Lisa Maliki och deras respektive barn till bion.
På barnens begäran tog Afrodite Krasniqi (t.v.) med systrarna Hamide Mehmeti och Lisa Maliki och deras respektive barn till bion.
Foto: Beri Zangana

Någon tradition var det knappast för de personer som valde att besöka biografen inne på Galleria Boulevard på förmiddagen för att se matinéfilm. Pigga julfirare var på plats för att se filmer som bland annat Solsidan och Monkey.

Tillsammans med sina systrar och respektive barn hade Afrodite Krasniqi tagit sig till bion – en liten familjeaktivitet som hon själv beskriver det som.

– Någon tradition är det inte, men min syster är på besök så det fick bli bio efter barnens önskan. Vi ska se Monkey, säger Afrodite Krasniqi.

Andra var mer sugna på lite humor. Kjerstin Persson var på plats med maken Rolf Persson och gästerna Arne och Karin Hjertholm. För dem var juldagsbion en födelsedagsaktivitet för Karin som fyllde år.

– Vi ville se Solsidan, vi hade hört lite recensioner och tänkte att vi kunde gå och se den. Vi har sett lite delar av serien, säger Karin Hjertholm.

En födelsedagsaktivitet för Rolf Persson, Kerstin Persson, Karin Hjertholm och Arne Hjertholm.
En födelsedagsaktivitet för Rolf Persson, Kerstin Persson, Karin Hjertholm och Arne Hjertholm.

Men det var inte många som hade kommit för att se den annars kanske mest eftertraktade filmen just nu – Star Wars. Ett litet antal personer hade köpt biljetter till dagens föreställning men mest utrymme gavs åt barnfilmerna. Enligt Philip Andersson som jobbar på bion kommer alla Star Wars-intresserade på kvällen.

Läs mer