Matsedel v 19

Kristianstad • Publicerad 7 maj 2005

Serviceboende

Charlottesborg, Skärdalshemmet, Österänggården, Hammarshemmet och Almhaga

Måndag:Fläskkorv, rotmos och grönsak. Rabarberkräm med mjölk.

Tisdag:Pytt i panna, stekt ägg, grönsaker och rödbetor. Nyponsoppa.

Onsdag:Kokt fisk, persiljesås, potatis och grönsak. Brylépudding.

Torsdag:Skånsk rotfruktssoppa med korvslantar. Risgrynskaka med sylt.

Fredag:Mald fläskkotlett, sås, potatis, grönsaker och lingon. Svartvinbärskräm med mjölk.

Lördag:Inkokt lax, sauce vertes, potatis och grönsaker. Päron och kolasås.

Söndag:Porterskinkstek, sås, potatis, grönsaker och gelé. Ananastosca med gräddtopp.

Allögården, Fjällbacka, Forsalid, Möllebackshemmet, Sommarro, Särlagården, Tollaregården, Träffpunkten och Önnegården

Måndag:Stekt korv, stuvade grönsaker och potatis. Svartvinbärskräm med mjölk.

Tisdag:Fiskpudding, sås, potatis, grönsaker och lingon. Dessertsoppa.

Onsdag:Kålpudding, sås, potatis, grönsaker och lingon. Päronkräm med mjölk.

Torsdag:Ärtsoppa med rimmad fläskbog. Pannkaka med sylt.

Fredag:Indonesisk köttgryta, potatis och grönsaker. Aprikossoppa.

Lördag:Inkokt lax, kall sås, potatis och grönsaker. Päron i kolasås.

Söndag:Stekt kyckling, sås, potatis, grönsaker och inlagd gurka. Fruktcocktail, skivad banan och gräddtopp.

Skolmaten

Måndag:Ungspannkaka, grönsaksfräs och lingon.

Tisdag:Fisk, sås och potatis.

Onsdag:Köttfärslåda med potatis.

Torsdag:Kött- och grönsakssoppa, ost och frukt.

Fredag:Kassler, mimosasallad och potatis.

Med reservation för eventuella ändringar.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.