MAXI vill bygga ut sin butik

Livsmedelsjätten MAXI i Kristianstad börjar bli trångbodda. Nu planerar företaget för en utbyggnad för att kunna hänga med i utvecklingen.
Kristianstad • Publicerad 29 maj 2003

Planerna på att bygga ut MAXI i Kristianstad har funnits under en längre tid. I onsdags hölls ett byggmöte angående utbyggnaden och butikschefen, Rickard Bengtsson, tycker att det är positivt att ärendet har tagit ny fart. – Det hela ligger visserligen bara på ritstadiet ännu så länge men så mycket som det jobbas med ärendet just nu har det inte gjorts på mycket länge, vilket naturligtvis är positivt, säger Rickard Bengtsson. Butikschefen sticker emellertid inte under stol med att det finns en del hinder som kan ställa till det med den tilltänkta expanderingen. Han nämner exempelvis att butiken ligger inbäddad mellan andra fastigheter på ett sådant sätt att det kan bli svårt att ro det hela i hamn. – Bland de önskemål som finns från vår sida finns till exempel utemarknaden. Det vore jättebra om vi kunde få in den delen av butiken under tak så att vi kan bedriva året runt försäljning, säger Rickard Bengtsson vidare. Efter att ärendet nu åter har börjat diskuterats på allvar är det sedan tänkt att de ansvariga inom kommunen ska titta på ärendet för att fatta beslut om man ska tillåta en ombyggnad eller ej. En annan nyhet gällande MAXI är att ICA-koncernen har långt gångna planer på ett pilotprojekt med egna bankomater i sina butiker runtom i landet. Ett syfte med detta är att minska belastningen på banktjänster i kassorna. – Det där vet jag inte så mycket om eftersom det är ett centralt projekt. Men det är helt klart en intressant tanke, säger Rickard Bengtsson. Markus Danielson 044–18 55 00 nyheter@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.