Mer köplust än oro

Rea på Ericsson. Ett tillfälle att fynda. Så reagerade många av Kristianstads Sparbanks kunder på fredagen, när delårsrapporten presenterats.
Kristianstad • Publicerad 20 juli 2002
Botten nådd? – Många av våra kunder tror att botten är nådd för Ericsson nu, säger Johan Ekström på Kristianstads Sparbank.Bild: LASSE OTTOSSON
Botten nådd? – Många av våra kunder tror att botten är nådd för Ericsson nu, säger Johan Ekström på Kristianstads Sparbank.Bild: LASSE OTTOSSONFoto: 

Många köpsugna – och några få oroliga – kunder, besökte Kristianstads Sparbank under fredagen. På morgonen hade företaget presenterat nyheten om en emission, och när den oväntat låga emissionskursen presenterades: 3, 80 kronor per aktie, kände många att de ville stödja ett av landets (forna?) flaggskepp. Eller göra ett klipp. – Intresset för Ericssonaktien har varit enormt här idag, säger Johan Ekström, vikarie på Kristianstads Sparbank. – Massor av folk i olika åldrar har kommit in och frågat om halvårsrapporten, och om villkoren för emissionen. När Kristianstadsbladet besöker banken vid halvtre på eftermiddagen, konstaterar Johan Ekström att aktien fallit med nästan 18 procent under dagen. Trots det, är köplusten stor. – Många tror att botten är nådd nu, verkar det som. Och få tror att företaget ska gå i konkurs. Ericsson har skaffat sig plats i svenska folkets hjärtan, tror han. Flera besökare har sagt att de tror att företaget är bättre, än vad kursen visar. – De tror på aktien på längre sikt. Igår meddelade företaget att nya nedskärningar i personalstyrkan kommer att göras, med anledning av årets dystra resultat. – Det är inte så många Ericssonanställda som bor här i trakten. Det märks. Folk tänker nog mest på att det är rea på aktien, säger Johan Ekström. ann.beyer@kristianstadsbladet.se FAKTA Emissionen En A- eller B-aktie i Ericsson kommer att ge rätten att teckna en ny B-aktie (1:1) till kursen 3,80 kronor. 13 augusti i år blir avstämningsdag för emissionen.

Av Ann Beyer 044 - 18 56 13
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.