Michael Anefur på andra plats

Kristianstad Artikeln publicerades

Tuve Skånberg är i dag Kristdemokraternas enda riksdagsledamot för norra och östra Skåne. När Kristdemokraterna i Skåne höll provval fick han 172 röster och hamnade överst på nomineringslistan.

Kristianstadspolitikern Michael Anefur, som satt i riksdagen 2009–2010 och nu är nationell hemlöshetssamordnare, hamnade näst överst med 156 röster.

Regionfullmäktige­ledamoten Per Einarsson från Kristianstad står på femte plats, regionfullmäktigeledamoten Berit Wirödal från Hässleholm på elfte plats och Robin Gustavsson från Vinslöv på sextonde plats.

Listan för valet till Region Skåne toppas av regionrådet Birgitta Södertun, följd av Per Einarsson på andra plats, Berit Wirödal på sjätte plats, Christina Anefur Borglund på sjunde plats och Robin Gustavsson på tolfte plats.

    Men eftersom bara var femte medlem röstade i provvalet har resultatet inte så stor betydelse, enligt Kristdemokraterna i Skåne.

    Nomineringskommittén kommer att intervjua kandidaterna och ge sitt förslag inför distriktsstämman den 23 november, då de slutliga nomineringslistorna klubbas.