Minas Chokladstudio prisad

6 000 kronor rikare blev Amina Olsson som driver Minas Chokladstudio när Högskolans dag firades i går. Hon fick pris för bästa företag med studentanknytning.
Kristianstad • Publicerad 30 maj 2008
Amina Olsson står även för högskolans nya present vid högtidliga tillfällen - chokladhjärtan med äppletryffel från trakten.Bild: Bosse Nilsson
Amina Olsson står även för högskolans nya present vid högtidliga tillfällen - chokladhjärtan med äppletryffel från trakten.Bild: Bosse NilssonFoto: 

Amina Olsson gick ut gastronomiutbildningen i fjor och har haft sin chokladstudio sedan i september. Inte nog med att hon blivit en av de kvinnliga ambassadörerna som Nutek utsett. – Nu är hon även ambassadör för Högskolan Kristianstad, säger Christer Ekelund, vd för Kristianstad University Holding AB och lektor i företagsekonomi på högskolan. Företaget är med och finansierar priset till bästa företag med studentan-knytning som i år alltså går till Amina Olsson. Hon har även fått i uppdrag att göra en pralin som högskolan kan använda vid högtidliga tillfällen. – Äpplet ingår i högskolans logga, förklarar hon valet av smak. Hjärtan finns också med i marknadsföringen. Det föll sig naturligt att hjärtat i mörk choklad skulle fyllas med en smak som förknippas med regionen. – Så jag har valt tryffel som görs på must från Vånga, förklarar hon. Prispengarna kommer väl till pass. – Jag vill gärna åka på en resa som har anknytning till choklad, kanske till Afrika. Pengarna räcker kanske inte hela vägen, men jag kan åtminstone komma utanför Europa, säger hon. Inga-Lill Bengtsson

044-18 56 13ingalill.bengtsson@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.