Bil voltade efter trafikolycka – två livshotande skadade

Arkelstorp Artikeln publicerades
Foto: Jörgen Svensson

Två personbilar krockade i en korsning i Arkelstorp på lördagseftermiddagen. En av bilarna har voltat och fyra personer förts till sjukhus. En av dem, en man i 35-årsåldern uppges av Region Skåne ha livshotande skador. Senare uppgavs även en man i 45-årsåldern kämpa för sitt liv efter att ha skadats i samband med olyckan.

 

Larmet om olyckan inkom klockan 16.19 på lördagen. Två personbilar hade då kolliderat i korsningen Allarpsvägen/ Värestorpsvägen, Arkelstorp.

– Det har kommit en bil från Mjönäshållet med två personer i och en från Vångahållet med fyra personer i. Bilen från Mjönäs har, enligt uppgift, kommit för lång fram och de kör i varandra, säger Magnus Svensson vid Räddningstjänsten Kristianstad.

Bilen med fyra personer i sig voltar och lägger sig på taket i diket. Tre av personerna i bilen kunde själva ta sig ut, och den fjärde – en man – hade nog också kunnat det, enligt Magnus Svensson, men han uppmanades att sitta kvar till dess att ambulans anlände.

– De fyra transporterades till sjukhus. Men hur allvarligt skadade de blev kan jag inte säga.

Region Skåne uppdaterade under lördagskvällen sin pressida och uppgav då att en man i 35-årsåldern, som varit med om olyckan i Arkelstorp, har livshotande skador. Liksom en man i 45-årsåldern. Ytterligare en man i 45-årsåldern bedöms ha allvarliga skador.

En av bilarna har voltat i samband med olyckan och hamnat på taket i ett dike. Räddningstjänst, ambulanser och polis skickas till platsen.

Vägen, det vill säga väg 2051, stängdes av helt under räddningsarbetet och beräknades kunna öppna igen klockan 18 enligt Trafikverket. Båda bilarna behövde bärgas från platsen.

Foto: Jörgen Svensson

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.