Misshandlades av två okända

Strax innan klockan 19 blev pådraget stort efter att en yngre man polisanmält att han blivit misshandlad vid Åhusvägen i Rinkaby.
Kristianstad • Publicerad 2 januari 2014
Ambulanspersonalen tog hand om den misshandlade mannen.
Ambulanspersonalen tog hand om den misshandlade mannen.Foto: Foto: Bosse Nilsson

Den yngre mannen skulle ta bussen från Rinkaby när han blev misshandlad av två okända män. "Han berättar att två för honom okända personer har kommit körande på en moped. När de passerar sparkar de honom i bakhuvudet och hoppar av mopeden och fortsätter att utdela sparkar när han ligger på marken. Gärningsmännen lämnar sedan platsen", skriver polisen på sin hemsida.

- Det är en yngre person som säger att han har blivit slagen bakifrån och sparkad av, för honom två okända personer, det är ungefär vad vi kan säga. Om det är någon som kan ha sett något, det är rätt mycket trafik på sträckan, kan man höra av sig, säger Ingela Norberg, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Mannen ska ha fått ont i revbenen samt fått rodnad.

- Ambulanspersonalen har tittat till honom, eventuellt tagit honom med sig, han ska ha lindriga skador, säger Marie Persson, informatör vid polisens ledningscentral.

Signalementet på de två misstänkta gärningsmännen är att det är två långa personer som är mörkklädda.

Vid midnatt hade ingen misstänkt gärningsman gripits.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.