Missing people Blekinge ansvarar för Kristianstad

Den ideella organisationen Missing people i Blekinge tar över ansvaret för sökandet efter försvunna personer i Kristianstad och ytterligare fyra nordostskånska kommuner.
Kristianstad • Publicerad 7 januari 2014

- De har så mycket att göra i Skåne, så de behövde få hjälp. De olika avdelningarna i Skåne fick dela upp vilka kommunerna de villa ha mellan sig, så tog vi de andra, säger Anna De limoné, Karlskronabo som sitter i ledningsgruppen för Missing people i Blekinge.

Hennes namn är bekant för dem som har läst artiklarna om sökandet efter den försvunne 31-årige mannen i Kristianstad som har pågått under helgerna utan resultat. Hon har varit en av dem som har hållit i skallgångarna med uppemot 70 deltagare, varav de flesta dock har varit skåningar.

Missing people i Blekinge har numera ansvaret för eftersökningar i hela Blekinge samt Kristianstad, Bromölla, Hässleholm, Östra Göinge och Osby. Övriga skånska kommuner är uppdelade mellan Missing people i Östra Skåne, i Västra Skåne och Halland (som har hand om några nordvästskånska kommuner).

Maria Sällberg
Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.