Misstänkt för sexuellt ofredande på fri fot

Tingsrätten försatte på torsdagen en 49-årig man, som suttit anhållen sedan i söndags misstänkt för sexuellt ofredande, på fri fot.
Kristianstad • Publicerad 28 februari 2008

Mannen släpptes vid häktningsförhandlingen där kammaråklagare Eva Norberg yrkat att tingsrätten skulle häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande i fyra fall. I ett av fallen är flickan under 15 år, två flickor är mellan 15 och 17 år och en kvinna över 18.

Mannen greps på Tivolibadet i söndags. Då hade han pekats ut av flickorna, som berättat för en badvakt att de blivit ofredade av 49-åringen i bubbelpoolen.

Kvinnan har i polisförhör berättat att mannen tog sin hand mot hennes lår och drog handen över hennes ben när de satt i bubbelpoolen. Hon flyttade sig, men mannen fortsatte tafsa på henne. När två tonårsflickor klev ner i poolen satte sig mannen bredvid dem. En av flickorna beskriver i förhör om hur hon kände att han tog sin hand på hennes rumpa och försökte få in sin hand innanför bikinibyxan. Han försökte också knäppa upp hennes bikiniöverdel.

Vid häktningsförhandlingen försvarade sig mannen, som förnekar brott, med att han inte rört dem. Han befann sig mest i bastun för att lindra sina smärtor i nacke och rygg. I bubbelpoolen satt han två gånger och i högst en minut varje gång.

Mannen är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Birgitta Mattisson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.