Misstänkt storbedragare häktad

Kristianstad • Publicerad 18 maj 2005

Den misstänkte huvudmannen bakom den omfattade bedrägerihävan runt Hammar Trading AB i somras häktades på tisdagen.

Den 60-årige mannen hade varit efterlyst av kriminalvården för att avtjäna ett straff sedan mer än ett år tillbaka och anhållen i sin frånvaro som misstänkt för grovt bedrägeri sedan i september, när han greps på ett hotell i Göteborg på pingstafton. Han hade tagit in på hotellet under falskt namn.

Mannen nekade vid häktningsförhandlingens öppna del till alla misstankar om brott i Hammar Trading. Resten av förhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

Tre män har tidigare dömts till tre års fängelse vardera för grovt bedrägeri, medan bulvanen som köpte aktierna i Hammar Trading frikänts av tingsrätten. De tre fällande domarna har överklagats till hovrätten. Männen dömdes för att de tillsammans och i samråd köpt varor för cirka 4,2 miljoner kronor från 69 näringsidkare. Varorna betalades inte, vilket ledde till polisanmälningar.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.