Misstänkta fall i Malmö var inte coronavirus

Malmö Artikeln publicerades

De misstänkta fallen på Skånes universitetsssjukhus i Malmö var inte coronavirus. Det visar provsvaren.

Provsvar visar att det inte var coronavirus som man misstänkte hos två patienter på Skånes universitetssjukhus i Malmö.
Foto: Johan Nilsson / TT
Provsvar visar att det inte var coronavirus som man misstänkte hos två patienter på Skånes universitetssjukhus i Malmö.

Under söndagen väcktes misstankar om att två patienter som vårdades inom infektionsverksamheten på Skånes universitetssjukhus i Malmö, kunde ha smittats av coronavirus. Anledning till misstanken var luftvägssymtom i kombination med att patienterna hade varit på resa i ett riskområde.

”Vi följde de väl inarbetade rutiner vi har vid fall av det här slaget. Patienterna var isolerade och prover skickades för analys. Resultaten visade att det inte rörde sig om coronavirus”, säger Birgitta Holmgren, biträdande smittskyddsläkare, Region Skåne, i ett pressmeddelande från Region Skåne.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.