Misstänkta för mordförsök kvar i häkte

Den 48-åring, som misstänks för mordförsök på Österänggymnasiet, ska vara fortsatt häktad. Det beslöt tingsrätten på torsdagen.
Kristianstad • Publicerad 12 januari 2012
Foto: 

Åklagare Micaela Nordberg hade begärt mer tid för att kunna väcka åtal. Eftersom 48-åringen motsatte sig att vara kvar i häkte hölls omhäktningsförhandling.

Bakom stängda dörrar redogjorde åklagaren för vad som hänt i utredningen sedan den förra omhäktningen veckan före nyår. Efter en kortare överläggning beslöt häktningsdomaren att inte släppa 48-åringen. Det finns fortfarande risk att han på fri fot försvårar utredningen och fortsätter begå brott.

Den misstänkte 48-åringen är häktad med restriktioner.

Många förhör

Ett omfattande förhörsarbete med vittnen pågår fortfarande. Och åklagaren fick ytterligare två veckor på sig att få klar förundersökningen, men trodde på torsdagen inte att dessa skulle räcka.

19-åringen, som också är misstänkt för mordförsök, hade gått med på att vara fortsatt häktad utan omhäktning.

Knivskars

Det var strax efter klockan två på eftermiddagen den 12 december som en 19-åring knivskars utanför Österänggymnasiets vaktmästeri.

19-åringen, som inte var elev på skolan, fördes till CSK med allvarliga skador.

En och en halv timme senare greps 19-åringen, som misstänkt gärningsman. Senare på kvällen greps 48-åringen.

Rebecka Sjöberg
Birgitta Mattisson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.