Annons

Mor och dotter dömda för stölder i butiker

Kristianstad • Publicerad 9 september 2003

En 41-årig kvinna och hennes 19-åriga dotter har dömts av tingsrätten för stölder på Hennes&Mauritz och Ekohallen i Fjälkinge.

Mamman erkände att hon den 7 april tagit kläder för 112 kronor på H&M och dottern erkände att hon för sin del vid samma tillfälle stulit kläder för drygt tusen kronor.

Annons

Däremot nekade mamman till åtalet för stöld av tre par skor för 847 kronor på Ekohallen i mitten på maj.

Den 41-åriga kvinnan berättade att larmbågen började tjuta när passerat kassan och betalat för sina varor. Hon säger att en annan kvinna gick ut samtidigt genom kassan och att det kan ha varit hon som utlöst larmet. Kvinnan gick tillbaks in i affären och ut genom kassan igen. Då var larmbågen tyst. Därmed anser kvinnan det bevisat att hon är oskyldig.

En kassörska vittnade dock om att det inte var någon tvekan om vem som utlöst larmet och att det tjöt igen när kvinnan rusade in i butiken. Dessutom hade hon sett kvinnan böja sig framåt och släppa ner något innan hon återvände till kassan och gick genom larmet igen. På platsen där kvinnan böjt sig ner hittades nya skor, märka med Ekohallens prislappar.

Tingsrätten anser det genom vittnesmålet klarlagt att kvinnan, mot sitt nekande, försökt stjäla skorna.

Kvinnan fick villkorlig dom och 40 dagsböter för stöld och snatteri och dottern enbart villkorlig dom för stöld.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons