GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Morgondagens målare gör upp

Ett valfritt exotiskt motiv, tapetsering kring en blinddörr och en fågel. Den målartrio som gör bäst ifrån sig på gallerian får chansen att åka till Brasilien och representera Sverige.
Caroline Johansson, 17 år, går på De la Gardiegymnasiet i Lidköping. Hon är i färd med att göra sin tolkning av ett exotiskt tema. På väggen klistrar hon upp en karta över Brasilien.
Caroline Johansson, 17 år, går på De la Gardiegymnasiet i Lidköping. Hon är i färd med att göra sin tolkning av ett exotiskt tema. På väggen klistrar hon upp en karta över Brasilien.
Foto: Foto: Lasse Ottosson

Jakten på de bästa unga svenska målarna är i gång. Den sista av tre av kvaltävlingar pågår just nu på Galleria Boulevard.

Ingen lokal representation går dock att hitta. De åtta deltagarna kommer bland annat från Tyresö, Skövde och Lidköping.

I tre dagar, under sammanlagt 20 timmar, ska de försöka övertyga domarna att de har bäst koll på moment som tapetsering och fri dekorationsmålning.

Men vid bedömningen tar domarna även hänsyn till hur bra den tävlande är på att fokusera, kommunicera och hålla ordning omkring sig. I dag går det att se målarna i arbete, precis som på lördag förmiddag. Klockan 14 på lördag blir det prisutdelning. Tre av dem går vidare till SM-finalen i maj.

Där ska tre personer utses för att ingå i Sveriges målarlandslag. En av dem får sedan åka till São Paulo i Brasilien i augusti nästa år.

Läs mer