Motioner betas av i september

Kristianstad • Publicerad 12 maj 2005

– Bered er på att gå igenom en större mängd motioner på fullmäktiges sammanträde i september!

Kommunstyrelsens ordförande Heléne Fritzon (s) lovade att tjänstemännen ska utreda högen av väntande motioner ovanligt snabbt under sommaren, så att högen betas av. Några av motionerna som väntar på svar är från 1996, två mandatperioder sedan. Bland annat en som moderaternas Erna Arhag krävde svar på under måndagens fullmäktige. Den handlar om en utbyggnad av Allöverket och Heléne Fritzon menade att det är "djupt otillfredsställande" att motionen fått vänta så länge. Särskilt som den inte har beretts eller på något sätt varit under utredning sedan 1997.

– Det är helt oacceptabelt. Även om jag inte vill föregå fullmäktiges beslut så kan jag meddela att ärendet är på väg fram.

Erna Arhag ifrågasatte vem som bär ansvaret och fick ett konkret svar:

– Det är fullmäktige och kommunstyrelsen, så ytterst är det jag som ansvarar för att lagar, regler, förordningar och förväntningar uppfylls, sade Heléne Fritzon.

Hon berättade också att alla förvaltningschefer fått en uppmaning att prioritera arbetet med att processa motionerna.

Åsa Carlsson

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.