Musikfest på Åhusgården firar 25 år

Kristianstad • Publicerad 12 maj 2005

Pingsthelgen betyder musikfest på Åhusgården.

– Detta år firar musikfesten 25-årsjubileum och vi är glada och stolta över att få arrangera ännu en, säger gårdens föreståndare Bertil Carlsson.

Först på scen på pingstdagen 15 maj klockan 18.15 är Reborn, 25 elever från Glimåkra folkhögskola. De går en ettårig utbildning och har bland annat varit på en studieresa till gospelns mecka: Chicago under tolv dagar.

De följs klockan 19.35 av soulgruppen Silverado med rötter i Åhus. Kristianstadsbygden. Silverado består av Loffe Sturesson, Daniel Tejera, Klas Lunderup, Fredrik P Wernerskog, Patrik Olsson och Jesper Duvander.

Kvällen sista happening är klockan 21.45 är populära New Born Soul, som bildades 1998. En konsert med sydsvenska New Born Soul sägs präglas både av musikernas påtagliga och sanna spelglädje, men också av deras ärliga längtan att få dela med sig av sina personliga gudsrelationer.

Åhusgårdens kök serverar mat och fika under hela kvällen.

Karin Hallengren

ÅHUS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.