Annons

Mycket på gång i Vattenriket

Det görs mycket för att locka turister till Vattenriket under sommaren. Mycket är på gång. Många attraktioner och sevärdheter som bör locka allmänheten kan vi presentera, påpekar Sven Erik Magnusson, Vattenriket.
Kristianstad • Publicerad 19 april 2001

Bland annat hoppas man att storkarna som häckar i och omkring Vattenriket drar till sig många intresserade.

Ifjol kunde noteras att måna visade intresse för storkarna. Skulle någon häcka kommer vi att försöka lägga ut en kamera för att visa vad som pågår, säger Sven Erik Magnusson.

Annons

Ett nytt utemuseum – Herculesreservatet skall öppnas i mitten av juni och det skall vara kopplat till Herculesdammarna.

I samband med detta invigs samtidigt ett naturreservat, berättar Sven Erik Magnusson.

Under scoutlägret skall flodbåten vara igång. Tivoliparken blir utgångspunkt. Skepparen Lennart Björk och en guide som kan svenska, engelska och tyska skall guida turisterna utmed Helgbeå.

Det är tack vare sponsring som vi lyckats med detta. Fem turer om dagen kommer att avverkas och turisterna får ju så att säga uppleva vattenriket från insidan, betonar Sven Erik Magnusson.

Lillö kommer också att stå i blickpunkten under sommare.

Resultat av kompletterande arkiologiska utgrävningar plus det som kommit fram från tidigare grävningar kommer att presenteras, framhåller Sven Erik Magnusson.

Vidare har det kommit fram nya beträffande borgen på Lillö. Man har ju konstaterat att den bygges på 1400-talet men nu hävdar man att den är nog från 1200-talet, hävdar Sven Erik Magnusson.

Vid vallgraven på Lillö grävdes en bössa från 40-talet fram. Orginalet har funnits i Stockholm en tid och nu har man låtit gjuta en kopia i orginalets storlek. Nu ges möjlighet för allmänheten att se hur den användes.

lars.astrom@kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-18 55 53
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons