Nämnd vill ha redovisning av radonhalter

Cirka 300 ägare till flerbostadshus kommer i dagarna att få ett informationspaket från miljö- och hälsoskyddsnämnden. Informationen ska hjälpa fastighetsägarna att skapa en bättre boendemiljö.
Kristianstad • Publicerad 26 februari 2008

Det handlar bland annat om egenkontroll, inventering och sanering av PCB, buller, fukt och mögel, legionella, radon, inomhustemperatur och ventilation.

Vad gäller PCB ska alla byggnader och anläggningar, utom en- och tvåbostadshus, byggda eller renoverade mellan 1956 och 1973 PCB-inventeras.

Fogmassor och golvmassor som kan innehålla PCB ska redovisas till miljö- och hälsoskyddsnämnden senast den 30 juni i år.

Vad gäller radon har nämnden beslutat att en uppföljning av radonhalterna ska göras i samtliga flerfamiljshus i kommunen.

Senast den 30 maj 2009 ska fastighetsägarna redovisa sina mätresultat, vilket innebär att mätningar måste göras senast våren 2009.

Peter Maunula

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.