Namninsamling för hundrastgård i Önnestad

Kristianstad • Publicerad 28 december 2007

Ett 70-tal hundägare i Önnestad har skrivit under en namninsamling som i går lämnades in till Kristianstad kommun.

De efterfrågar en offentlig plats i Önnestad där det finns möjlighet att rasta hundar utan koppel, träna agility eller lydnad. Bakom idén står Peter Söräng som anser att hundar kräver mer motion än att gå i koppel varje dag.

– Jag startade det här i oktober och har skickat ut lappar till alla hundägare i Önnestad och satt upp lappar i matbutiken och pizzerian bland annat. Man möter samma hundägare varje dag när man är ute och går och man pratar om att det behövs något sådant här, men inget görs.

Tillsammans med skrivelsen ges förslag på lämpliga platser, bland annat söder om Matöppet eller till vänster om Skolgatan mitt emot Önnevallen. Peter Söräng förklarar att det skulle kunna bli en plats som är öppen för alla hundägare, inte bara de i Önnestad.

– Det är inte tvunget att det blir just här, men alla ska kunna ha nytta av det. Vi skulle kunna vara först med någonting i kommunen. Det finns dessutom mycket outnyttjad mark i anslutning till lantbruksskolan som skulle kunna användas.

Skrivelsen kommer att gå vidare till C4 Teknik.

Karolina Alfredsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.