Annons

Namnstrid mellan två budbilsföretag

Kristianstad • Publicerad 27 september 2003

En namnstrid har blossat upp mellan stora Bud 1 i Stockholm och lilla Bud 1:an i Kristianstad.

Bud 1 i Stockholm AB kräver att Bud 1:an genast byter namn.

Annons

Bud 1 lämnade i går in en stämning till tingsrätten om påstått varumärkesintrång från Bud 1:ans sida. Bud 1 vill att tingsrätten med omedelbar verkan och vid vite ska förbjuda Bud 1:an att använda namnet och logotypen. Dessutom kräver Bud 1 att Bud 1:an ska betala ett "skäligt skadestånd" samt förstöra allt material med den nuvarande logotypen "Bud 1:an". Bud 1 är ett registrerat varumärke sedan 1997. Företaget har sedan många år tillbaks bedrivit budbilsverksamhet, huvudsakligen i Stockholmstrakten.

Härom året började Jonas Jonsson i Kristianstad köra budbilar under firmanamnet Bud 1:an.

Bud 1 reagerade och menar att de båda företagens namn och logotyp är lätta att förväxla samtidigt som företagen vänder sig till samma kundkrets. Därför kontaktade Bud 1 Jonas Jonsson i Kristianstad och uppmanade honom att byta namn på sina budbilar. Jonas Jonsson säger nej. Därför valde Bud 1 att gå vidare till tingsrätten och göra rättssak av namntvisten.

Bud 1:an har dock inga planer på att vika sig.

– Vi heter Bud 1:an och de Bud 1. Det är två olika namn och jag tycker det är helt okej. Jag har kopplat in en advokat som får sköta det här, säger Jonas Jonsson, som har tre budbilar i trafik i Kristianstadsområdet.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons