När alla avbokade kom hela bygden på kalas

Glimåkra Artikeln publicerades
En gruppbild på de barn som kom på festen.
Foto:Bosse Nilsson
En gruppbild på de barn som kom på festen.

Therese Gunnarssons dotter hade bjudit hela klassen för att fira sin tioårsdag. Men ingen tackade ja. Då skrev Therese ett meddelande på Facebook som fick hela bygden att engagera sig och dottern fick ett kalas hon sent kommer glömma.

Discot skulle börja 18.00, men när en halvtimme gått, var det fortfarande tomt i Glimåkra scoutstuga. 30 stycken var inbjudna, 7 hade avböjt. Ingen kom.

– Jag blev ganska chockad och ledsen. Jag ville inte att min dotter skulle minnas sin tioårsdag som en tragedi.

Därför tog Therese själv tag i saken och skrev ett meddelande på Facebook där hon förklarade situationen. "Alla, stora som små med ett glatt humör är välkomna till scoutlokalen i Glimåkra och ge min dotter en toppenfest". Det dröjde inte länge förrän de första gästerna anlände och efter två timmar hade över 200 personer engagerat sig på Facebook. Till festen kom det närmare 100 personer från alla håll i trakten.

  – Jag vet inte ens vilka alla var. Det kom människor från både Kristianstad, Hässleholm, Sibbhult och Osby. Två från hennes klass kom också hit sen, säger Therese Gunnarsson.

  Både barn och äldre kom för att förgylla dotterns tioårsdag - alla med presenter med sig. En del stannade för att leka och dansa, andra bara för att ge en gåva till födelsedagsbarnet.

  – Responsen har varit otrolig. Alla snälla människor som har kommenterat och engagerat sig, jag finner inga ord. Jag blir verkligen rörd.

  Mobilen plingar tätt hos Therese Gunnarsson, det är människor, som såhär dagen efter hör av sig och vill tacka för festen och hylla det initiativ hon gjorde för sin dotter. Flera föräldrar från barnen i klassen har hört av sig i efterhand och bett om ursäkt.

  –Det har blivit hemskt fel och jag klandrar ingen. Inbjudningarna kan ha kommit bort. Det var en mamma som personligen kom till festen och sa att hon hittat hennes sons inbjudan nedskrynklad i en byxficka och inte sett den.

  Dottern fick den fest hon önskat, om inte en bättre.

  – Självklart var hon väldigt ledsen när hon märkte att ingen kom, men min dotters kväll blev verkligen underbar. Hon är lite chockad över att det kom så många. Detta är en kväll vi aldrig kommer glömma.

  Therese är tillbaka i scoutstugan och städar upp rester av chips och ballonger dagen efter den omtumlande kvällen .

  –Jag vill tacka alla som skrev och hörde av sig och alla som kom. De räddade min dotters kväll. Det kunde ha blivit ett trauma. Det finns inte ord som kan beskriva hur tacksam jag är.